donderdag 4 oktober 2018

Schelpen soorten

Op de Nederlandse stranden zijn de schelpen van honderden soorten slakken en tweekleppigen te vinden. De vijftig meest gevonden soorten staan in de lijst hieronder. Als kind ging ik altijd graag met mijn opa en oma naar het strand om schelpen te zoeken. Ik nam altijd een hele tas vol schelpen mee terug naar huis.


Zoeken na stevige aanlandige wind. Wie ging als kind vroeger geen schelpen rapen aan de Belgische kust?

Wist je ook welke soorten schelpen in je emmertje zaten? Schelpen zijn er in vele soorten en maten. Ook slakkenhuizen en het skelet van inktvissen horen tot de schelpen. De schelp geeft het dier stevigheid.


Alle algemene en veel zeldzame soorten staan overzichtelijk bij elkaar. Fossiele schelpen en zeenaaktslakken staan niet. Ook is er een bak gevuld met zand en allerlei soorten schelpen die kinderen in de hand mogen nemen. Maar wat is nou precies een schelp ?

Daarom worden dit soort schelpen vaak gebruikt om er witte salie in te branden en daarmee iemands aura of (leef)ruimte energetisch te reinigen. Alle soorten schelpen op afspraak geleverd in heel Nederland. Bestel hier uw gemalen schelpen en laat gratis bezorgen! Van zeester, mossel, kokkels tot oesters, zee egels en pecten. Elke schelp is uniek van vorm en kleur.


Maak de inrichting van uw winkel helemaal af met de decoratie schelpen van Wiljan. Bekijk het aanbod online of in onze showroom! Ze geven slingerpaden, terrassen en borders een speels effect.


Soortenbank: Deze site bevat informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Het lichaam bestaat grofweg uit drie delen: de voet, de organen, een mantel en tevens meestal een schelp die in wezen een product is van de mantel van het weekdier. Gewassen Noordzee schelpen voor in looppad of ter decoratie, voor het isoleren van kruipruimtes tegen vocht en schimmeloverlast. Bent u op zoek naar Kauri schelpen ? Diverse soorten schelpen hebben wij als leuke hangers en bedels in ons assortiment. Ideaal voor leuke armbanden en sieraden!


Je kunt ze gebruiken als decoratie in je huis of om mee. Met decoratie schelpen haal je een stukje natuur in huis! Een schelp is een skelet van een weekdier.

Meestal vind je de schelp al geopend in de. Kleinere schelpen verzamelen zich meer aan de eblijn. Op het strand tussen Egmond en Castricum kunt u namelijk twee soorten gruisbanken tegen komen. Leuk voor je eigen schelpenmuseum.


Maar je kunt er ook mee knutselen. Plak ze bijvoorbeeld op een bloempot of fotolijstje of maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts