maandag 4 december 2017

Maagkiezel parkiet

Parkieten hebben grit en maagkiezel nodig. Hoi Ik lees dat je dus grit en maagkiezel moet geven, wat is hier het verschil in Ik koop dus zo n bakje met gemengd vogelgrit zit daar maagkiezel in? Mijn lieve mannen zijn dol op grit en maagkiezel. Uiteraard hebben ze dat ook gewoon nodig maar deze kerels zitten er gerust een paar x per dag van te smullen.


Een deel van de steen kan dan naar beneden vallen en op het kopje van de parkiet terechtgekomen.

Thijssen scherpe maagkiezel : No 1: Voor Kleine parkieten, Kanaries, Tropen, Wildzang etc. No 2: Voor Grote parkieten, Papegaaien, Kwartels. Vaak weten mensen niet dat vogels een spiermaag hebben.


Dit houdt in dat zij maagkiezel nodig hebben. Maagkiezel is voor iedere vogel onmisbaar. Dieren die zaden eten hebben dit. Daarnaast werkt dit mee aan de.

Als grasparkieten zaden eten, kunnen ze dit niet vermalen, omdat ze geen tanden hebben. Dus moeten de zaden op een andere manier worden. Sommige merken grit bevat ook maagkiezel , maar inderdaad niet allemaal. Grit, maagkiezel en sepia.


Mijn parkiet eet best veel grit, kan dat kwaad? Moet ik de grit nog vervangen door bijvoorbeeld Sephia of eens in de zoveel tijd maagkiezel ? Hier vind u richtprijzen voor parkieten. Gebruik dit als maatstaf bij de aanschaf van uw parkieten. Aan sommige soorten vogelvoer is grit en maagkiezel al toegevoeg bijvoorbeeld in het sterren menu van Deli Nature.


Vaak is aan grit al scherpe maagkiezel toegevoegd zodat u het niet meer apart hoeft te kopen, controleer dit op de verpakking. Ook hier weer maagkiezel en grit geven, de vogel verteert hiermee het eten in de spiermaag. Ververs elke dag het drink en badwater van de vogel. Elke dag vers water en een bakje extra grit of maagkiezel mag niet ontbreken. Versele-laga prestige sticks parkiet triple variety - vogelsnack - 3xg direct bestellen in.


Laat de parkiet nooit uit de kooi voor hij tam is!

Geef om de week wat maagkiezel apart in een bakje,. Verstrek per vogel ongeveer tot steentjes. Ik verdenk één van mijn parkieten ervan. Welke groenten en fruit voor parkieten zijn geschikt?


Groente en fruit is belangrijk voor parkieten. Zij leveren de juiste vitaminen en mineralen voor je parkiet. Elke parkiet heeft een voorkeur voor bepaalde groenten of fruit en wil anderen helemaal niet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts